Open post

Møde med Grzegorz Gauden, forfatter af bogen om progromen i Lviv i 1918. – 2020-04-05 kl. 10:00

Sprog: polsk, intro på dansk
Studievært: Aleksander Milchtach Slaw
Tekniker: Aleksander Milchtach Slaw
Beskrivelse:

Søndagsmagasinet i dag handler om et møde med den polske forfatter Grzegorz Gauden. Vi skal høre Grzegorz Gauden fortælle om sin enestående bog, som han udgav sidste år. Bogen hedder (i min egen oversættelse til dansk) “Lviv: illusionens endeligt” og er den første systematiske fremstilling af polakkernes pogrom mod jøder i Lviv i november 1918. Det var det polske militær og civile polske Lviv-borgere, som havde iværksat og udført pogromen, hvor over 70 jøder mistede livet, mens tusinder blev voldtaget, tæsket og fik røvet deres ejendele. Det er et velunderbygget historisk værk. Forfatteren har tilbragt tre år på at studere ukrainske, polske og tyske kilder, og har genskabt et troværdigt omend skrækindjagende billede af begivenhedernes gang før, under og efter pogromen.
Min introduktion til udsendelsen og den historiske baggrund er på dansk. Selve udsendelsen er på polsk. Det er en optagelse af forfatterens møde med polsktalende publikum i København organiseret og ledet af Witek Drukier.
Link til det polske forlag – ebook på polsk tilgængelig:

Continue reading “Møde med Grzegorz Gauden, forfatter af bogen om progromen i Lviv i 1918. – 2020-04-05 kl. 10:00”

Udsendelse 2020-04-02 18:30

Sprog: Dansk
Studievært: Aleksander Lehrer og Mariane Wachsberg
Tekniker:  Roland Engelman
Gæster:
Beskrivelse: KLEZMERHJØRNET. Udsendelsen handler om Etno Jazz og Romamusik! Hør sublime musikere som den israelske gruppe Third World Love, den tyrkiske komponist og instrumentalist Kutzi, og den israelske guitarist Itamat Erez.

Der er også smagsprøver på musik med den ungarske cimbalonspiller Balogh Kalman og hans Gypsy Cimbalon Band, den navnkundige accordeonspiller Lelo Nika, som sagtens kunne vinde verdensmesterskabet i hurtig fingerflytning (!) og endelig et genhør med den skønne gruppe Barcelona Gypsy Balkan Orchestra som vi oplevede ved en live koncert i forbindelse med den jødiske kulturfestival sidste sommer.

Posts navigation

1 2 3 4 94 95 96
Scroll to top