HOMMAGE À ADAM ZAGAJEWSKI – DIGTEREN PÅ POLSK – 2021-03-24 kl. 18:30

Sprog: polsk
Studievært og tekniker: Aleksander Milchtach Slaw
Beskrivelse: Den store polske digter og prosaiker Adam Zagajewski døde i søndags den 21. marts 2021. Adam Zagajewski var en af Europas betydeligste digtere, der flere gange blev nomineret til Nobelprisen i litteratur. Desværre døde han 75 år gammel uden at få den ultimative anerkendelse, som en nobelpris jo egentlig er. I anledning af Adam Zagajewskis død genudsender jeg to programmer, som jeg optog under hans besøg i København for næsten præcis et år siden.
I morgen aften får alle polsktalende personer en sjælden lejlighed til at høre Adam Zagajewski læse sine smukke og kloge digte på polsk og med stor humoristisk sans og selvironi fortælle historier om deres tilblivelse. Mødet med digteren blev arrangeret af Krystyna Ellehauge, leder af den polske klub Agora, og fandt sted foran et lille, udvalgt publikum på den polske ambassade.
Udsendelsen er på polsk bortset fra indledningen og de lokale nyheder fra DJS uge 12, 2021, som kommer sidst i programmet og som ikke er en genudsendelse.

Engelsktalende lyttere kan glæde sig til den anden del af “Hommage à Adam Zagajewski”, som kommer på søndag den 28. marts 2021 kl. 10.00.
Det er en optagelse fra verdenspræmieren på et musikalsk værk “Zagajewski in Music”, som fandt sted i Koncertkirken i København i februrar 2020. Her får lytterne lejlighed til at stifte bekendtskab med Adam Zagajewski og hans digte på engelsk, samt at høre dem sat til musik. Komponisten er den amerikansk-argentinske Pablo Ortiz, musikken bliver fremført af det britiske kammerorkester The Smith Quartet og digtene bliver sunget af den danske sopran Else Torp.

Rul til toppen