REQUIEM FOR UKRAINE II – ROKSANA SMIRNOVA – 2022-03-05 kl. 22:00

Sprog: dansk
Studievært og tekniker: Aleksander Milchtach Slaw
Beskrivelse: Det er krigens 10. dag og Ukraine bløder. Trods deres stærke og intense forsvar er de russiske tropper begyndt at gøre små fremskridt. De belejrer et par større byer, hvor de bomber beboelseskvarterer, offentlige bygninger og civil infrastruktur for at afbryde vand-, varme- og elleverancer til beboerne. Civile ofre vokser, bliver flere og flere, kvinder føder børn i metroen eller hospitalskældre, hvor man søger tilflugt for de russiske bombardementer.
Volodymyr Zelensky, den ukrainske præsident med jødiske rødder, er med sin ukuelighed, kampvilje og opmuntring af den ukrainske befolkning vokset sig til en sand nationalhelt.
Og vi får i aften endnu en omgang ukrainsk jazz. Det er den unge kvindelige jazzpianist og komponist Roksana Smirnova. Vi hører hende underholde os fra den samme Kiev-spillested 32 Jazz Club, hvor vi sidste lørdag hørte Yuriy Seredin spille. Koncerten med Roksana Smirnova Trio fandt sted den 10. december 2021, hvor Putin allerede var stærk i gang med at samle sine tropper ved Ukraines grænser. Efter ni dages krig er det helt sikkert at spillestedet ikke længere er åben, det er måske bombet sønder sammen. Roksana Smirnova har det held, at hun selv til daglig bor i Shanghai.

Rul til toppen